Egészség

Máris hiánycikk az agyhártyagyulladás elleni védőoltás

Elkapkodták a gyógyszertárakból a fertőző agyhártyagyulladás elleni védőoltásokat. Budapesten egyelőre hiánycikk a vakcina.

Az elmúlt hetekben több agyhártyagyulladásos megbetegedésről szóltak a hírek, ezért egyre többen keresték a vakcinákat a gyógyszertárakban. Néhány patikában máris elfogyott a készlet, de országos hiánytól egyelőre nem kell tartani.

A fertőző agyhártyagyulladás megelőzésére három típusú vakcina kapható a gyógyszertárakban. A tisztán B és a tisztán C szerotípust tartalmazó mellett árusítanak a négyfélét kombináltan tartalmazó készítményt is. Magyarországon a fertőzés leginkább a B és a C típusú védőoltásokkal előzhető meg.

A gyógyszertárak a B típusú vakcina hiányáról panaszkodnak, a másik kettőből még tartanak a készletek. A szakemberek máris intézkedtek a hiány pótlásáról, így várhatóan január harmadik hetének végére tölthetik fel a patikákat ismét a fertőző agyhártyagyulladás elleni védőoltásokkal – tudta meg az Inforádió.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top