Egészség

Receptre felírt szex lehet az új “gyógymód”

A fogyatékkal élők szexuális igényeit egy új, meglepő szolgáltatás elégítheti ki.

A Híradó értesülései szerint az ötlet Németországban merült fel, ahol a helyi Zöld Párt szóvivője tett javaslatot a módszer bevezetésére. A Hollandiában már évek óta alkalmazott szolgáltatás felvetése óriási vitát váltott ki Németországban.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

Elisabeth Scharfenberg elképzelhetőnek tartja a szexuális segítségnyújtás állami finanszírozását. A politikus a német Weltnek adott interjúban azt részletezte, hogy a döntést helyi hatóságok kezébe adná, de arról nem beszélt, hogy pontosan mennyi lenne a visszaigényelhető összeg.

Van, ahol már bevezették

A zöldpárti parlamenti képviselő ötletéhez hasonló szolgáltatás már évek óta működik Hollandiában, ahol a prostitúció legális, és a szexmunkásoknak egy külön tanfolyamot kell elvégezniük a fogyatékkal élők “megsegítésére”.

A kérvényt náluk azok a személyek adhatják be, akik orvosi papírral tudják bizonyítani, hogy nem tudnak szexuális élvezethez jutni más módon, a szexmunkások díjait pedig nem képesek finanszírozni.

A német idősotthonokban már működik hasonló

Németországban eddig csak az idősotthonokban lehetett hasonló szolgáltatást igénybe venni, a prostituáltak növekvő száma miatt viszont egyre több nő árulja testét demens vagy más fogyatékkal élő páciens számára. Közülük viszont sokan nem tudják, hogyan kell viselkedni a testi-lelki problémákkal küzdő páciensekkel, így előfordul, hogy többet ártanak, mint segítenek.

Scharfenberg azzal érvel, hogy a javaslat nem egy új szolgáltatást jelentene, hanem klasszisokkal javítana a már meglevő “speciális kapcsolatok” minőségén.

Megosztó ötlet

A német politikusok nem fogadták egyöntetű lelkesedéssel a javaslatot. Karl Lauterbach szociáldemokrata képviselő rendkívül szokatlannak nevezte az ötletet, és arra figyelmeztetett, hogy a prostitúció elüzletiesítésével járna, hiszen a szexuális segítségnyújtásra nincsen konkrét orvosi szükséglet. Bár elismerte, hogy a fogyatékkal élőknek is joguk van a testi örömök élvezetéhez, de egyben arra is rámutatott, hogy az idősotthonokban inkább az intimitásra kellene koncentrálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top