Egészség

Ezzel a reggeli szokással lassíthatod az öregedést

Ezután még elégedettebben szürcsölheted a reggeli kávédat: kiderült, hogy napi egy csésze kávéval lassítható az öregedés folyamata!

 A kávéfogyasztás hatásairól jó ideje megoszlanak a vélemények, ám az utóbbi időben mintha a pozitív hatások irányába billenne a mérleg. Egy közelmúltban végzett kutatás például egyenesen arra az eredményre jutott, hogy napi egy-két csésze kávé még az öregedéssel is felveheti a harcot.

Ezzel a reggeli szokással lassíthatod az öregedést

 A Stanford Egyetemen végzett kutatás vezetője, Mark Davis mikrobiológus elmondta, hogy már ennyi kávé csökkentheti annak a gyulladásnak a mértékét a szervezetben, amit az öregedéssel kötnek össze. Az egyetem kutatása során száz ember vérképét vették górcső alá, és az IL-1 béta, vagyis egy gyulladásos fehérje szintjét vizsgálták. Az eredmény még a kutatókat is megdöbbentette: azoknál, akik vérében magasabb volt a koffein és annak bomlástermékeinek szintje, alacsonyabb volt ennek a kártékony fehérjének az értéke.

A felfedezés egy újabb kísérletre sarkallta a kutatókat, amiben bebizonyosodott, hogy a koffein jelentősen csökkenti az olyan gyulladásokozó vegyületek hatását, mint amilyen az IL-1. 

Még egy okkal több a kávézás rituáléja mellett!

 MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top