Egészség

Lemondott a Magyar Rákellenes Liga elnöke az áldozathibáztató reklám miatt

Dr. Bittner Nóra azonnali hatállyal benyújtotta lemondását.

Hatalmas felháborodást váltott ki az elmúlt napokban a Magyar Rákellenes Liga videója, mely azt állítja, hogy aki rákos, az megérdemli a betegségét, mert egészségtelen életmódot élt.  

A reklámfilm ellen sorra íródtak a petíciók és alakultak csoportok, elindult a #nemvagyokvadlott ellenkampány. A rákbetegeket támogató szervezet végül meghátrált, levették az oldalukról és a Facebookról is reklámfilmjüket, és mindenkitől bocsánatot kérnek

A felzúdulás hatására Dr. Bittner Nóra, a Magyar Rákellenes Liga elnöke a mai nappal azonnali hatállyal lemondott. “A döntésem oka a kialakult negatív sajtóvisszhang, amely a Magyar Rákellenes Liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek, amelyben az 1%-os adó felajánlására hívjuk fel a lakosság figyelmét. Bár a film készítése nem egyszemélyes döntésemen alapult, elnökként kötelességemnek érzem a kialakult helyzetért vállalni a felelősséget” – írta közleményében Dr. Bittner Nóra.

 

Az Országos Onkológiai Intézet a tömegtájékoztatás hírei alapján ismerte meg a Magyar Rákellenes Liga inkriminált reklámfilmjét. Közölték, hogy az Országos Onkológiai Intézet elhatárolódik a Magyar Rákellenes Liga által közzétett reklámfilm tartalmától, stílusától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top