Egészség

Egyre kevesebben influenzásak

Csillapodik az influenzajárvány, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene odafigyelni a megelőzésre. Különösen azoknak, akiknek a szervezete amúgy is le van gyengülve.

Az országban tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, a múlt héten 66.200 ember fordult orvoshoz ilyen tünetekkel, ez 30 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző héten – derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójából.

A közlés szerint Nógrád megye kivételével minden területen csökkent az orvoshoz forduló betegek száma. A kormegoszlásban nincs változás az előző hetekhez képest, továbbra is a gyermekek közül betegedtek meg a legtöbben.

Veszélyes szövődmények

A krónikus betegekre, a legyengült szervezetre különösen veszélyes az influenza, szövődménye akár vérzéses tüdőgyulladás is lehet. Ezt csak csak kórházban, intenzív osztályon van esélye túlélni a betegnek. A Tények arról számolt be, hogy a múlt héten halálos áldozatokat is szedett a járvány, Somogyban hárman haltak bele a fertőzésbe.

A szakemberek szerint, bár az influenzajárvány csillapodik, a megelőzésre továbbra is oda kell figyelni. Éppen ezért van számos kórházban továbbra is látogatási tilalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top