Egészség

Ez történik veled, ha leállsz a kenyérevéssel

Évek óta folyik a vita arról, hogy egészségtelen-e kenyeret enni, vagy sem. A különböző kutatások szerint már a teljes kiőrlésű péksüteményekkel sem lehetsz biztonságban. Ám mi történik, ha hirtelen elhagyod a kenyeret? A Woman’s Health magazin összeszedett néhány dolgot, amit megfigyelhetsz magadon, ha kizárod az életedből a péksüteményeket.

1. Gyorsabban fogysz

Az első dolog, amit észre fogsz venni, ha leállsz a kenyérevéssel, hogy milyen gyorsan olvadnak le rólad a kilók. Ám azt fontos tudnod, hogy ez valójában nem a zsír, ami elvesztesz, hanem víz.

Ez történik veled, ha leállsz a kenyérevéssel

2. Elmúlik a kínzó éhségérzet

Egy kutatás szerint, ha szép lassan elkezdesz egyre kevesebb szénhidrátot enni, a jól ismert, kínzó éhségérzet is megszűnik. A szénhidrát ugyanis nagyon fel tudja emelni a vércukorszintet, és akkor érzed az éhséget, mikor ez visszaesik.

3. Nyomottabb leszel

A gabonában sok olyan tápanyag van, amire a szervezetednek szüksége van, így mikor kiiktatod a kenyeret az életedből, nagyon oda kell figyelned arra, hogy ezeket pótold. A gabonában többek között vas, magnézium és B-vitamin van, amelyek az állóképességet javítják, ha ezek hiányoznak a szervezetedből, fáradékonyabb leszel.

Ez történik veled, ha leállsz a kenyérevéssel

4. Elkerülhetetlen rosszkedv

A szénhidrátok hatással vannak az agyadban arra a részre, ami azért felelős, hogy jól érezd magad a bőrödben. Mikor búcsút mondasz a kenyérnek, ne lepődj meg azon, ha az elején azt veszed észre, hogy rosszabb a kedved és ingerlékenyebb vagy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top