Egészség

A trolivezető mentette meg egy utas életét Budapesten

Vasárnap délután a 76-os trolin rosszul lett az egyik utas. Elveszítette eszméletét, életjeleket sem adott. Amíg a mentők a helyszínre érkeztek, a trolivezető gondolkodás nélkül elkezdte a férfi újraélesztését. Tizenkét percen át végezte a szívmasszázst.

Vasárnap délután a Jászai Mari tér irányába közlekedő 76-os trolibuszon egy utas rosszul lett, elvesztette eszméletét, életjeleket nem adott. A trolivezető azonnal megkezdte az újraélesztést, amit a mentők kiérkezéséig előírásszerűen végzett. A mentőszolgálat munkatársai az utast stabilizálták, majd a Városmajori Szívklinikára szállították.

A BKV trolibusz vezetője, Baranyai Tibor a mentők kiérkezéséig, 12 percen keresztül végezte a szívmasszást. Rátermettségének, tudásának is köszönhetően a kiérkező mentők stabilizálni tudták a rosszul lett férfi állapotát, így jó eséllyel felépülhet.

Ahogyan a BKV közleményében fogalmaz: “Társaságunk összes munkavállalója büszke lehet Baranyai Tiborra, valamint egyedülálló és példamutató cselekedetére, követendő helytállására.”

A 76-os troli vezetője mentette meg az utas életét

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top