Egészség

Mobilapplikáció segít “látni” a vakoknak

Az ingyenesen letölthető mobilalkalmazás lehetővé teszi, hogy a telefonunk lásson helyettünk, ami hatalmas áttörést jelenthet a vakok és gyengénlátók számára!

Újabb problémára jelenthet megoldást a mobiltelefonunk, pontosabban az ingyenesen letölthető Aipoly applikáció. Az alkalmazás a mobil kamerájához kapcsolódva képes szkennelni és értelmezni a valóságot, így a telefonunk “láthat” helyettünk. Szóval ha például egy kutyára irányítjuk a telefon kameráját, a mobil kimondja, hogy “kutya”, sőt azt is megmondja, milyen fajtájú, színű, méretű kutyával van dolgunk.

Nagyjából így működik a dolog a gyakorlatban:

Az alkalmazás 2017-ben díjat is nyert a technikai innovációkat felvonultató CES-en, de a fejlesztők már ott is meglebegtették, hogy egy még kompaktabb, hasonlóan működő Aipoly szemüvegen is dolgoznak vakok és gyengénlátók számára.

Az alkalmazás jelenleg hét nyelven beszél, és egy csomó mindent felismer, amit megmutatunk neki – itt lehet alaposabban utánanézni.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top