Egészség

Nagy bejelentést tett a Nestlé, erre senki sem számított

Egy kicsivel kevesebb lelkifurdalással lehet ezentúl Kit Katet enni: a Nestlé bejelentette, hogy 10%-kal csökkenti a csokoládé cukortartalmát.

Az egészségtudatosság annyira fojtogatja már a világot, hogy még a távolról sem egészséges (ellenben nagyon finom) édességeket gyártó Nestlé is fejet hajtott akarata előtt. A cég nemrégiben jelentette be, hogy 10%-kal csökkenteni fogják a Kit Kat (és a nálunk nem igazán ismert Aero és Yorkie) csokoládék cukortartalmát, ezzel is segítve az egészségesebb életmódot.

10%-kal kevesebb lesz a cukor a Kit Katben 

Az elvett cukrot elvileg az alapvető összetevők megnövelt mennyisége fogja pótolni, de ez a gyár szerint nem azt jelenti, hogy több lenne a csokoládékban a mesterséges ízfokozó vagy adalékanyag. A Nestlé azt mondta, szeretnék, ha 2018-ra sikerülne 7500 tonnával kevesebb cukrot felhasználniuk az édességek elkészítéséhez, az pedig az emberiség számára is 7500 tonnával kevesebb elfogyasztott cukrot jelent.

Hogy a változtatás érződik-e majd az ízen? A Nestlé szerint egyáltalán nem, de persze majd hisszük, ha látjuk.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top