Egészség

Szívinfarktusa volt a háziorvosnak, de erről nem tudta meggyőzni a mentőket

Szívinfarktus tüneteit észlelte magán a tardi háziorvos, a mentők először mégsem akarták kórházba vinni. Végül egy másik mentőautó bevitte, és az orvos azonnal a műtőbe került. A mentőszolgálat szerint nem így volt.

Orvosként és korábbi szívinfarktusa miatt is pontosan tudta Keszthelyi Gyula, hogy miért van rosszul. A tardi háziorvos az infarktus tüneteit észlelte magán, ezért azonnal hívta a mentőket, akik kijöttek, de az EKG után azt mondták, nem indokolt az orvos kórházba szállítása – olvasható a praxis blogon.

Azt már a Blikknek mesélte el a háziorvos, hogy ő és a mentőorvos az EKG-lelet értékelésében nem értettek egyet. Végül a férfit egy másik mentőautó szállította kórházba, mintegy két órával később, ahol megműtötték, mert valóban infarktusa volt.

“Azt gondolom, az orvosnak helyzetéből adódóan kötelessége tájékoztatnia a nyilvánosságot. Fel kell hívnia a figyelmet az egészségügyi ellátás minőségének hiányosságaira. Elgondolkodtató, ha egy orvossal ez megtörténhet, akkor mi lehet azokkal az emberekkel, akik nem mernek szólni?”tette fel a Blikknek a kérdést az orvos.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat nyomozást, jelenleg ismeretlen tettessel szemben.

Frissítés: Az Országos Mentőszolgálat cikkünk megjelenése után azt közölte az NLCafé-val, hogy “hogy az ügyben minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattunk, melynek eredményei nem támasztották alá a Blikk cikkében foglaltakat“. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top