Egészség

Van hatékony segítség a bőrünkön jelentkező striák ellen?

Sokunkat zavarnak a hirtelen növekedés, fogyás vagy hízás miatt kialakuló striák, vagy más néven feszülési, terhességi csíkok. Ez a bőrprobléma a közhiedelemmel ellentétben nem csupán a várandós kismamákat érinti, hanem bárkit, aki gyors növekedésen esik át: a serdülőkorú lányok 70 százalékán és a kamasz fiúk 40 százalékán jelennek meg striák. De lehetséges ezeket halványítani, netán el is tüntetni?
Van hatékony segítség a bőrünkön jelentkező striák ellen?

A narancsbőrhöz hasonlóan a striák is legtöbbször a has, a comb, a fenék, esetleg a mellek és a gerinc környékén jelennek meg. Kialakulásuk oka a gyors növés, hirtelen hízás, fogyás vagy az izomtömeg növekedése is lehet – ilyenkor a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben tágulni, mint a bőr felső rétege, ezért megreped vagy elszakad. Ezek a szakadások begyógyulásukkor sebhelyekké válnak, és halvány csíkok formájában jelennek meg a testünkön. A striák ugyan önmagukban nem tekinthetők komoly orvosi problémának, viszont érzelmileg hatással lehetnek ránk, önértékelési problémákat is okozhatnak.

Bár végleges gyógymód jelenleg nincs eltüntetésükre, de több nemzetközi kutatás is igazolta, hogy egy speciális olaj, a Bio-Oil segít megelőzni a kialakulóban lévő striák megjelenését, és segít javítani a már meglévő csíkok kinézetét. Ez a termék egy testre és arcra egyaránt kenhető multifunkcionális bőrápoló, amely olajbázisban oldott növényi kivonatok és vitaminok kombinációja. Több nemzetközi tanulmány is kimutatta, hogy segít javítani az újonnan keletkezett és a már meglévő striák kinézetét.

Hogyan hat a Bio-Oil?

Bár nincs olyan termék, amely képes teljes mértékben eltüntetni a striákat, azok megelőzésében és ápolásában mégis segítséget nyújthat a bőr fokozott hidratálása. A Bio-Oil olajbázisú bőrápoló, így a víz alapú krémeknél hatékonyabban hidratál, emellett pedig jótékony hatású növényi eredetű olajokat tartalmaz: például körömvirágolajat, amely sejtregeneráló hatású, ezért segíti az érzékeny, károsodott, illetve napégést szenvedett bőr ápolását. Gyulladáscsökkentő hatása miatt kiütések leküzdésére is szokták alkalmazni. A Bio-Oilban található levendulaolaj bőrkondicionáló hatása miatt megnyugtatja és puhítja a bőrt, a rozmaringolaj pedig a bőr ellenálló képességét fokozza, illetve nyugtatja és kondicionálja azt. A termék egy további összetevője, a kamillaolaj szintén nyugtatja és puhítja a bőrt, de segít mérsékelni a bőrgyulladás kellemetlen tüneteit is.

 

Van hatékony segítség a bőrünkön jelentkező striák ellen?

A Bio-Oil A és E vitamint is tartalmaz, amelyek közül az A vitamin elősegíti az új kollagén-sejtek képződését, így hozzájárulva a bőr megújulásához és rugalmasságának megtartásához, valamint az állagának és tónusának javításához. Az E-vitamin a bőrápoló termékekben ma a legelterjedtebben alkalmazott antioxidáns, mely megvédi a bőrt az őt károsító és annak idő előtti öregedését előidéző szabad gyökök hatásaitól, továbbá segít növelni a bőr hámrétegének nedvességtartalmát, ezáltal puhává, simává és rugalmassá teszi azt.

Van hatékony segítség a bőrünkön jelentkező striák ellen?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top