Egészség

Indiai kutatók találmánya oldja meg a férfi-fogamzásgátlók problémáját

Az indiai kutatók találmánya biztonságos, hatásos és olcsóbb, mint a legtöbb hasonló termék. Úgy tűnik, végre valódi és egyszerű megoldást találtak a férfiak fogamzásgátlására.

A férfiak fogamzásgátlásának problémájára egy indiai egyetemi startup kínálhat megoldást. Az új fogamzásgátló tulajdonképpen spermagyilkos polimer gél, amelyet az ondóvezetékbe helyi érzéstelenítés mellett fecskendeznek be, és éveken át biztosítja a védelmet a nem kívánt terhesség ellen.

Az új fogamzásgátlót két éven belül meg lehet majd vásárolni, kezdetben Indiában. A helyi szakhatóság szerint az eljárás 98 százalékos biztonságot nyújt, vagyis épp olyan hatásos, mint az óvszer. A kísérletek alapján már azt is igazolták, említésre méltó mellékhatásokkal sem kell a férfiaknak számolniuk.

A férfi fogamzásgátlás megoldására a gyógyszercégek nem igazán tesznek erőfeszítéseket. Noha világszerte jelentős az igény a biztonságos és olcsó fogamzásgátló módszerekre, a nagy gyógyszercégek mégsem kapkodnak a lehetőségért, hogy férfiaknak szánt eszköz fejlesszenek. Állítólag azért, mert ezeket a vállalatokat férfiak irányítják, ha nők kerülhetnének a helyükbe, azonnal más lenne a helyzet – tudta meg a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top