Egészség

Ezekkel a trükkökkel fejleszd a memóriádat

Sajnos az emlékezőtehetség az idővel megkopik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne karban tartni néhány egyszerű trükkel.

1. Maradj aktív!

A fizikai aktivitás memóriánkra is jó hatással lehet. A rendszeres mozgás jót tesz az információt átvivő szinapszisok megfelelő működésének, ráadásul nem kell kemény, izzasztó edzésre gondolunk. Elég ha megmozgatjuk a testünket valami általunk kedvelt, nem túl megerőltető mozgásformával.

Ezekkel a trükkökkel fejleszd a memóriád

2. Aludj eleget

Az alvás alatt “frissíti” magát az agyunk, ilyenkor tud feltöltődni és regenerálódni, ezért fontos, hogy meglegyen a nekünk kijáró alvásidő. Kutatások szerint jobban teljesítenek a memóriateszteken azok, akik előző éjszaka rendesen kialudták magukat.

3. Memóriajavító ételek

Az vagy, amit megeszel, egyes ételek pedig javíthatják kognitív teljesítményünket, és megelőzhetik a demenciát. Ilyenek például az Omega-3 zsírsavakban gazdag halételek – az egészséges zsírok különben is nagyon fontosak a szervezetnek, ezek segíthetnek az agysejtek frissen tartásában is.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top