Egészség

Jó pénzért cserébe bárkit rokkantsági nyugdíjhoz segített két orvos

Az egri orvosszakértői intézet két orvosát is bűnösnek találta a bíróság, amiért pénzért cserébe leszázalékoltak olyan embereket, akik egyébként egészségesek voltak.

17 rendbeli hivatali vesztegetés elfogadás, valamint 4 rendbeli hivatali visszaélés bűntettében mondták ki jogerősen bűnösnek azt az egri orvost, aki egy másik doktorral pénzért (10 ezertől 200 ezer forintig) adott rokkantsági nyugdíj megállapításához kedvező orvosszakértői véleményt – írja a heol.hu.

D. Gy., az elsőrendű vádlott és a másodrendű vádlott, A. M. M. is az egri orvosszakértői intézet orvosa volt, és bizonyítható, hogy 2010-től kifejezetten anyagi haszonszerzés céljából adtak ki az őket felkeresőknek hamis igazolásokat. A Debreceni Ítélőtáblán már február végén születtek jogerős ítéletek, akkor az elsőrendű vádlott négy év fogházat és 1 milliós pénzbüntetést kapott, a másodrendű vádlott esetét viszont további bizonyítás miatt elkülönítették az ügytől.

A mostani ítélet szerint dr. A. M. M. büntetését öt év börtön helyett két és fél év fogházbüntetésre és félmilliós pénzbüntetésre enyhítették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top