Egészség

Hogyan kell fogat fehéríteni aktív szénnel?

Kávéimádók, figyelem! Itt egy olcsó és hatékony módszer az elszíneződött fogak fehérítésére.

Kissé bizarr ötlet, hogy szenet vegyünk a szánkba, de félreértés ne essék, nem azt tanácsoljuk, hogy faszenet szopogasson az, aki fehér fogakra vágyik. Az aktív szén (széntabletta), ami hasmenés ellen is hatásos, az elszíneződött fogakat is helyre rakja. A titka abban rejlik, hogy a tanninokat támadja. A tanninok – más néven csersav – felelősek azért, amiért a kávé, a tea és a különböző ételek befogják a fogakat. 

Hogyan kell fogat fehéríteni aktív szénnel?

Arra senki ne számítson, hogy egyetlen aktív szénnel történő fogmosás csodákat tesz, de pár hetes rendszeres alkalmazás után már látható a változás. Az aktív szenes fogfehérítés előnye, hogy nagyon költséghatékony és teljesen veszélytelen, egyáltalán nem károsítja a fogzománcot több fogfehérítő készítménnyel ellentétben.

A fehérítéshez egy fogkefére és egy kapszula aktív szénre lesz szükséged. Mosd meg a fogadat a szokott módon, majd nedvesítsd be a fogfehérítéshez vásárolt fogkefét. Tedd egy papírtörlőre és szórd rá a szenet. Mosd vele pár percig a fogadat, majd a szádat alaposan öblítsd ki.

Figyelem! Mindenképpen fel kell keresni a fogorvost, és kikérni a véleményét az aktív szenes fogfehérítés előtt, ha híd vagy korona van a fogaidon.
 

Ebben a videóban az eredmény is látszik:

További cikkeink a témában:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top