Egészség

Kétségbeesetten küzd, hogy gyermeket szülhessen halott barátjának

Az ausztrál férfi tavaly augusztusban váratlanul meghalt. Barátnője azóta küzd azért, hogy gyermeket szülhessen szerelmének.

Mielőtt autóbalesetben váratlanul meghalt, Joshua Davies és barátnője, Ayla Cresswell azt tervezgették, hogy összeházasodnak és családot alapítanak. “Joshua három gyereket akart. Rendszeresen beszélgettünk arról, mennyire vágyik az apaságra, és hogy kíváncsi rá, hogyan változtatja majd meg az életét. A halála után úgy gondoltam, tartozom neki annyival, hogy megvalósítom az álmát.”

Kétségbeesetten küzd, hogy gyermeket szülhessen halott barátjának

Ayla a Daily Mail című brit lap ausztrál kiadásának beszélt arról is, ez a vágy hajtotta őt a bíróságra alig néhány órával Joshua halálhíre után. “Szerettem volna elérni, hogy az orvosok begyűjtsék Joshua spermáját” – mondta Ayla, majd hozzátette, bár a mintát sikeresen begyűjtötték, egész mostanáig nem kapott bírósági végzést arról, hogy felhasználhatja azt a mesterséges megtermékenyítéshez.

A 24 éves nő a napokban a legfelsőbb bíróságtól kapott engedélyt az eljáráshoz. A tárgyaláson meghallgatták többek között Joshua szüleit is, akik utóbb beleegyezésüket adták ahhoz, hogy Ayla felhasználja fiuk spermáját. “Biztosak vagyunk benne, hogy Joshua is azt akarná, hogy megszülessenek azok a gyermekek, akikre annyira vágyott” – mondta a férfi édesanyja.

Kétségbeesetten küzd, hogy gyermeket szülhessen halott barátjának

Hozzátette, amennyiben a mesterséges megtermékenyítés sikerrel jár, mindenben támogatják majd születendő unokáik édesanyját.

Olvass még többet a mesterséges megtermékenyítésről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top