Egészség

Egy animáció, amely után garantáltan tudni fogod a melanoma tüneteit

Nem minden, a bőrünkön megjelenő elváltozás veszélyes, de vannak figyelmeztető jelek, amelyekre oda kell figyelni. Ez az okos kis animáció ezeket gyűjtötte össze.

A melanoma elsősorban a felnőtteket érintő megbetegedés, amely nagyon ritka serdülőkor előtt. Érdemes tisztában lenni a tüneteivel, előfordulása ugyanis az utóbbi évtizedben ugrásszerűen megnőtt: mára az 50 év alattiak esetében ez a második leggyakrabban előforduló daganattípus.

A daganat a bőr festéktermelő sejtjeiből indul; épp ezért kezdődhet új, kis festékes növedékként, de régi, már meglévő festékes anyajegyekből is kiindulhat. A többi bőrráktól eltérően gyorsan áttétet ad a test távoli részeibe, ahol tovább növekszik, és roncsolja a szöveteket.

Mint a legtöbb rákfajtánál, a melanománál is kulcsfontosságú, hogy minél korábban felfedezzék, ebben pedig segíthet ez az animáció, amely összeszedte, melyek azok a változások a bőrünket, anyajegyeinket illetően, amelyekre oda kell figyelni.

 

A tünetek, amelyekre nagyon oda kell figyelni: 

  • aszimmetrikus anyajegy
  • az anyajegy szélei nem egyenletesek
  • az anyajegy színe megváltozott
  • az átmérője hirtelen megnőtt
  • az anyajegy felülete érdes

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top