Egészség

5 tipp, hogy éhezés nélkül vészeld át a fogyókúrát

Attól, hogy kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe, még nem kell folyton éhesnek lenned! Hasznos tippekkel segítünk, hogy éhezés nélkül is sikeres maradjon a fogykúra.

A sikeres fogyókúrához vezető leggyakoribb út az adagok csökkentése és a kalóriákra való odafigyelés. Kár, hogy ha az éhség beüt, dobhatjuk az egészet a kukába: vagy csillapítjuk az éhséget, vagy engedjük, hogy kínozzon. De van egy jó hírünk: éhezés nélkül is lehetséges csökkenteni a kalóriák számát, szóval ha te is épp karcsúsodni próbálsz, kövesd az alábbi tippeket!

5 tipp, hogy éhezés nélkül vészeld át a fogyókúrát

1. Ne légy túl szigorú!

Semmi szénhidrát, semmi cukor, semmi alkohol, semmi kenyér – semmi élvezet! Gondoljuk, sejted, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki hosszú távon. Ha nem habzsolod, hanem mértékkel fogyasztod azokat az ételeket, amelyek örömet okoznak, csak elősegíted a diéta sikerességét.

2. Igyál sok vizet!

A szomjúságot és az éhséget gyakran összekeverjük. Próbáld ki, hogy ha éhesnek érzed magad, lehúzol egy nagy pohár vizet. Ezzel csak jól járhatsz: lehet, hogy elfújja az éhséged, de ha továbbra is éhes maradsz, akkor is eltelít kicsit, így kevesebb étel is elég lesz.

3. Egyél több rostot!

Elegendő rosttal (napi 25 g) megelőzheted a puffadást és tovább húzhatod a jóllakottság érzetét. Keverj lenmagot a smoothie-dba, vagy mogyoróvaj helyett inkább avokádókrémet fogyassz.

4. Lassíts le!

Nem véletlenül zaklattak azzal gyerekkorunkban, hogy ne habzsoljunk: ha lassan, minden falatot kiélvezve étkezünk, azzal elegendő időt hagyunk az agynak, hogy regisztrálja, jóllakunk. Akár egy 5-10 perces szünetet is tarthatsz az étkezés közben.

5. Hagyd el a cukrot!

Egy kis cukortól csak még többet kívánsz. Ezért ha csak egy dolgot vonsz meg magadtól, az a cukor legyen. Az egész fogyókúrád sikeresebb lesz, ráadásul rengeteg dologgal tudod helyettesíteni.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top