Egészség

Az Instagram miatt lett anorexiás a fiatal modell

A húszéves modell azt mondja, a hirtelen jött Instagram-sztárság akkora nyomást helyezett rá, hogy rövidesen evési zavarok alakultak ki nála.

Az elmúlt időben sokat hallhattunk róla, mennyire rossz hatással van a közösségi média és kiváltképp a képmegosztó Instagram a testképünkre és önbecsülésünkre. A sokszor hamis, tökéletes testek és életek látványa nemcsak nyomasztó, de arra sarkall, hogy megkérőjelezzük saját külsőnket és körülményeinket, ami hosszútávon akár mentális zavarok kialakulásához is vezethet.

Az Instagram miatt lett anorexiás a fiatal modell

Valami hasonló történt a 20 éves Alexis Rennel, aki először örült az áradó instalájkoknak, de a hirtelen jöt netes híresség hamar fojtogató nyomássá változott. A fiatal lány a képei által közvetített tökéletes élet megszállottja lett, és közben rosszul érezte magát, amiért a valóságban egyáltalán nem olyan boldog, mint az instagramon.

Az Instagram miatt lett anorexiás a fiatal modell
Az Instagram miatt lett anorexiás a fiatal modell

A tökéletes test hajszolása közben egyszer csak azon kapta magát, hogy már csak akkor nyugodt, ha a kalóriákat számolgatja, vagy az edzőteremben izzad, nem sokára pedig azt is be kellett látnia, hogy étkezési zavarokkal, anorexiával küzd.

Ren azóta próbál visszaállni a helyes, egészséges táplálkozásra, és inkább arra használja a közösségi médiát, hogy nyíltan beszéljen az étkezési zavarokról.  

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top