Egészség

Mindennap elmondja beteg édesanyjának, hogy terhes

A 38 éves Christine édesanyja előrehaladott Alzheimer-kórban szenved. Szívszaggató videót készített arról, ahogy időről időre emlékezteti őt arra, hogy nagymama lesz.

Be kell vallanom, nagyon szeretem boldognak látni az anyukámat. És, mikor elmondom neki, hogy kisbabát várok, mindig úgy örül, mint a gyerekek karácsonykor. Ezért aztán újra és újra elmondom neki” – kezdi a 38 éves Christine Harmon, aki októberre várja első gyermekét. A kismama hozzátette, édesanyja, a 77 éves Setsuko az Alzheimer-kór előrehaladott változatában szenved, így gyakorlatilag szinte azonnal elfelejti, amit lánya mond neki.

“Két perccel azután, hogy elmondom neki, terhes vagyok, elmondhatnám újra, és éppúgy meglepődne, mint először” – mondja Christine, aki alig várja, hogy megmutassa majd kislányának az egyszerre szívszaggató és felemelő videót. “Szeretném ha látná, hogy a nagymamája mennyire izgatott és boldog volt az érkezése hírére.

Setsukót nyolc évvel ezelőtt diagnosztizálták az orvosok Alzheimer-kórral, azóta férje, a 69 éves Bob gondoskodik róla a nap 24 órájában. “Mikor megmutattam a videót apukámnak, először nagyon elszomorodott. Rossz neki ilyen állapotban látnia az anyukámat” – mondja a kismama, majd hozzáteszi, a kór édesanyja rövidtávú memóriáját támadta meg, így csak azokra a dolgokra emlékszik, amik régebben történtek vele.

Olvass még többet az Alzheimer-kórról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top