Egészség

Legalizálták a görögök az orvosi marihuánát

Aléxis Cíprasz üdvözölte kormánya döntését, miszerint Görögországban is most már legálisan írhatnak fel gyógyászati célokra marihuánát az orvosok. A görögök a hatodikok Európában, akik a fű egészségügyi célokra való használatát törvényesen is lehetővé tették.

Hamarosan a görög orvosok is felírhatnak marihuánát olyan betegségek kezelésére, mint az epilepszia, a rák, a krónikus fájdalmak vagy a poszttraumás stressz szindróma. A görög törvényhozás ugyanis jóváhagyta a kender gyógyászati célokra való használatát.

Legalizálták a görögök az orvosi marihuánát

Aléxis Cíprasz miniszterelnök ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a legalizálással Görögország lett a hatodik állam Európában, amely a füvet az egészségügy területén liberalizálta. Görögországon kívül még Csehországban, Finnországban, Hollandiában, Portugáliában és Spanyolországban lehet bizonyos feltételek mellett marihuánát fogyasztani. 

A kannabisz a görögöknél ezzel hasonló besorolást kapott, mint az ópium vagy a metadon, amelyeket bizonyos esetekben szintén fel lehet írni az országban receptre. Ciprasz szerint a gazdaságnak is jót fog tenni a mostani döntés. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top