Egészség

Orvosi ügyelet nélkül maradhatnak a törökszentmiklósiak

Ha megszűnik az ügyelet, akkor a helyiek szerint Szolnokra kellene bemenniük, ami legalább fél óra autóutat jelent.

Orvosi ügyelet nélkül maradhatnak a törökszentmiklósiak. Az ügyeletet fenntartó cég ugyanis felbontotta a szerződését a helyi önkormányzattal – számolt be a Tények.

A felmondási idő lejárta után nem lesz, aki ellássa hétvégén a sürgős eseteket. A legközelebbi orvosi rendelő Szolnokon van, ahová nagyon sokan nem tudnak eljutni, ha például nincs autójuk vagy ha éppen nagyon rosszul vannak. A helyiek attól félnek, ha nem kapnak időben orvosi segítséget, előbb-utóbb tragédia történik. 

A polgármester szerint a szerződésbontás ellenére november 1-jéig biztosított az orvosi ügyelet, a szolgáltatót ugyanis 3 hónapos felmondási idő kötelezi erre. Kérdés azonban, hogy a felmondási idő után mi lesz a betegekkel. 

Az orvosi ügyeletet ellátó cég Törökszentmiklóson kívül a környék más településeit, közel 23 ezer ember orvosi ügyeletét is ellátja. A polgármester szerint a szolgáltató idén már kétszer is kért plusztámogatást az orvosi ügyelet fenntartására, legutóbb havi 330 ezer forintot. Ezt a kérését a képviselő testület azonban levette a napirendi pontok közül, a szolgáltató vezető pedig azonnal szerződést bontott az önkormányzattal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top