Egészség

Túrókrémtől lehettek rosszul a budakalászi idősek otthona lakói

Három idős ember meghalt a budakalászi idősek otthonában történt tömeges rosszullétek során.

Tíz idős ember lett rosszul egy budakalászi idősek otthonában augusztus 1-jén, hármójuk életét már nem tudták megmenteni. Az otthon azt állítja, hogy a hőség okozta a tragédiát, ám más feltételezések szerint ételmérgezésben hunytak el az ápoltak.

A Szentendrei Járási Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala vizsgálatot rendelt el a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában. A további megbetegedések megelőzése érdekében szigorított fertőtlenítést is végeznek.

A Bors információi szerint zöldfűszeres túrókrém okozhatta a hányással, hasmenéssel, kiszáradással járó ételmérgezést.

Az élelmiszer- és tisztasági minták mellett laboratóriumban vizsgálják a betegektől vett székletmintákat is. Az egyik elhunytat a mai napon boncolják. A vizsgálatok segíthetnek majd eldönteni, hogy valóban az ételmérgezés vezethetett-e a három gondozott halálához.

Az idősek otthona honlapján azt közölte: a vizsgálatok lezárultáig az eseményekről nyilatkozni nem tudnak. Hangsúlyozták, hogy az intézmény működése során a szakmai protokollok szerint jár el, folyamatosan fokozott figyelmet fordítanak az idősek gondozására a korukra és betegségeikre tekintettel. A jelen helyzet, valamint a tisztiorvosi szolgálat által kiadott hőségriasztás észszerű kezeléséhez szükséges valamennyi intézkedést megtették és folyamatosan meg is teszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top