Egészség

Vagina nélkül született – a net segítségét kéri, hogy nőnek érezhesse magát

A 22 éves Kaylee négy éve tudja, hogy egy ritka rendellenességben szenved. Azért kezdett online adománygyűjtésbe, mert szerinte csak a műtét után lehet belőle teljes értékű nő.

És a 22 éves Kayle Moats tényleg minden tőle telhetőt megtesz, hogy a műtétre sor is kerüljön, noha a szűkebb és tágabb környezete is elfogadja olyannak, amilyen. Sőt! Családja kifejezetten büszke arra, hogy bár egy ritka rendellenességgel, úgynevezett Mayer Rokatinsky Küster Hauser – szindrómával született, teljes értékű életet él.

A rendellenesség egyébként azt jelenti, hogy bár Kayleenek megvan mindkét petefészke, nincs méhe, hüvelye, se hüvelybemenete. Azt mondja, betegségére 18 éves korában, teljesen véletlenül derült fény: mivel még sosem menstruált, felkeresett egy nőgyógyászt, és megkérte, hogy alaposan vizsgálja ki. Így derült ki, hogy Kaylee vagina nélkül született. 

Vagina nélkül született – a net segítségét kéri, hogy nőnek érezhesse magát

Miután kiderült, hogy MRKH-ban szenved, a fiatal lány sokáig rettegett attól, hogy betegségéről a környezete is tudomást szerez. Egy ideig épp emiatt nem járt emberek közé. “Kellett néhány év, mire elég magabiztos lettem, hogy kezelni tudjam a dolgot” – nyilatkozta a Daily Mail című brit lapnak a lány, aki a közelmúltban online adománygyűjtésbe kezdett, hogy megoperáltathassa magát.

A gyűjtésbe egyébként a családja, de még szerelme, Robbie is beszállt. A fiú, akit Kaylee a főiskolán ismert meg, minden hónapban 50 dollárt utal Kaylee számlájára, hogy ezzel érzékeltesse, mennyire fontos számára Kaylee. És, hogy akkor miért van szükség az internetre? Nos, mert a műtét, aminek keretében mesterséges vaginát hoznak létre a fiatal lány testén és amire Kaylee vágyakozik, 15.000 dollár, és a fiatal nő ezt egymaga nem tudja előteremteni.

Vagina nélkül született – a net segítségét kéri, hogy nőnek érezhesse magát

Azt mondja, kapcsolata Robbieval egyáltalán nem szexcentrikus, de nagyon szeretné kipróbálni, milyen érzés szexuális kapcsolatot létesíteni azzal az emberrel, akit a világon a legjobban szeret. “A műtét után végre igazi nőnek érezhetném magam, ezért mindennél fontosabb most, hogy összegyűjtsem a pénzt rá” – vallotta be.

Olvass még többet a vagináról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top