Egészség

Nem akar 27 évesen meghalni Csaba, gyűjtést indított a gyógyulásáért

A dunaújvárosi férfi egy ritka automimmun betegségben szenved, Németországban tudnak segíteni rajta.

Balázs Csaba öt évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra lett rosszul a munkahelyén. Később kiderült, hogy a dunaújvárosi férfi egy ritka autoimmun betegségben, úgynevezett Devic-szindrómában szenved – írja a Bors.

Nem akar 27 évesen meghalni Csaba, gyűjtést indított a kezeléséért

A betegség a központi idegrendszert és a látóideget támadja meg, így súlyos, előrehaladott stádiumban teljes bénulást és vakságot okozhat. Nem gyógyítható, csupán szinten tartható. Annyira ritka, hogy itthon gyerekcipőben jár az orvoslása.

A 27 éves férfit leszázalékolták, betegsége pedig súlyosbodni kezdett az utóbbi hetekben. Annyira gyenge lett, hogy két szatyorral képtelen lenne hazamenni a boltból.

Egy németországi speciális kezelés javíthatna az állapotán, ám ezt nem tudja kifizetni, így segítségre van szüksége. Kétmillió forintot kell összegyűjtenie, hogy kijusson a klinikára. A felajánlásokat egy nemzetközi adománygyűjtő oldalon is fogadja, ahol rövid idő alatt több mint 800 ezer forint jött össze.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top