Egészség

Öngyilkosságra készülő tiniket mentett meg a dalával

Nem megszokott dolog történt az MTV VMA díjátadó gáláján: az egyik előadó az öngyilkosságról énekelt.

“Úgy érzem, elment az eszem, úgy érzem, ez nem az én életem”  rappelte Logic az MTV Video Music Awards (VMA) díjátadó gáláján hétvégén. A szám címe egy telefonszám: 1-800-273-8255, az amerikai lelkisegély-szolgálat hívószáma. A 27 éves Logic azt mondta azért írta az öngyilkosság elleni dalt, mert az évek során sok embertől hallotta, hogy megérintette a zenéje, hatott az életükre, de úgy érzi, nem tett még eleget. “Azoknak írtam ezt a dalt, akik sötét helyen élnek, és nem látják a fényt, a kiutat.” Itt a videó is, nézzétek meg az előadást:

Logic 2015-ben súlyos időszakon ment keresztül  ezt a New York Postnak mesélte egy interjúban. Átélte, milyen depressziós lenni, szorongani, és a dallal szeretné felhívni a figyelmet a lelki betegségekre és arra, hogy van kiút. Az első versszak egy olyan ember szemszögéből mutatja be a kilátástalanságot, aki kész véget vetni az életének. A másodikban pedig egy szociális munkás segíti az öngyilkosság szélére sodródott telefonálót. 

Elképesztő, hogy mekkora hatása volt a dalnak a tinédzserek, fiatalok körében, ugyanis az amerikai lelkisegély szolgálat vezetője, John Draper azt mondta, a szolgálat fennállása óta a második alkalommal hívták ennyien a vonalat. Persze nem lehet tudni pontosan, hogy a dal hány tinédzser életét mentette meg, de arra biztatta őket, hogy hívják fel a vonalat, ha bajban vannak, és megtették.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top