Egészség

Feleségül vette a lányt, aki 10 évvel korábban megakadályozta az öngyilkosságát

"Ha Blake akkor nem hív fel, ma már biztosan nem élek. Az a hívás volt az, ami a következő időszakban értelmet adott az életemnek."

A most 28 éves amerikai szerelmesek, akik a napokban ünnepelték első házassági évfordulójukat, 13 éve egy nyári táborban ismerkedtek össze. “Mindketten íjászkodni tanultunk, és egy közös óra után Blake megdicsérte a pólómat” – emlékezett vissza Kevin Walsh az InsideEdition.comnak, majd bevallotta, majd kiugrott a bőréből, mikor Blake megszólította. “A legszebb lány volt, akit valaha láttam, persze, hogy azonnal fülig szerelmes lettem belé.”

A tábort követően a fiatalok még egy ideig tartották a kapcsolatot interneten, egy évvel később pedig újra találkoztak ugyanabban a táborban. Aztán megszakadt a kapcsolatuk. “Évekig nem beszéltünk, és nem is találkoztunk egymással. Teljesen el is feledkeztünk egymásról.” Egészen Kevin életének legrosszabb napjáig…

“18 éves voltam és rettenetesen depressziós. Úgy éreztem, nincs helyem a világban, hogy teljesen fölöslegesen élek, és hogy az egyetlen megoldás az, ha megölöm magam.” Ám még mielőtt valóra váltotta volna az elhatározását, megcsörrent a telefonja: Blake hívta. “A hívás szó szerint visszarántott az életbe” – mesélte Kevin, aki ki tudja, miért, bevallotta Blake-nek, hogy öngyilkos akart lenni.

Feleségül vette a lányt, aki 10 évvel korábban megakadályozta az öngyilkosságát

“Azt kérte, hogy semmiképp ne csináljak ilyen hülyeséget, majd megkért arra is, hogy mindenképp hívjam fel másnap.” Kevin szerint ez adott neki elég erőt a következő időszakban. Hogy kezelje depresszióját, terápiára kezdett járni, és naplót kezdett vezetni, amibe lejegyezte az érzéseit, és minden egyes nap megköszönte Blake segítségét. “Egy idő után, mikor ránéztem a jegyzeteimre, úgy éreztem, hogy egy lánykérés szövegét olvasom.”

Kevin és Blake 2015-ben jöttek össze, miután véletlenül összetalálkoztak Svájcban. “Annyi volt a véletlen az életünkben, hogy úgy döntöttünk, most már odafigyelünk rájuk.” A fiú végül még azon a hétvégén megkérte Blake kezét, a naplójába írt szavakkal, 5 hónappal később pedig már házasok voltak.

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Olvass még többet a depresszióról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top