Egészség

Azt hitte, csak egy pattanás van az orrán, de kiderült, hogy rákos

A bőrrák agresszív formája jelent meg a fiatal lány arcán.

2014-ben az egyetemista Marisha Dotson egy rózsaszín pöttyöt vett észre az orrán. Stresszes, leterhelt időszakot élt át, ezért nem csodálkozott, hogy kijött rajta egy pattanás. A pötty azonban egyre csak növekedett. Az orvosok fertőzésre gyanakodtak, és antibiotikumot írtak fel a lánynak. A kinövés azonban ettől sem múlt el, sőt tovább növekedett, és már egyáltalán nem tűnt egyszerű pattanásnak.

A biopszia kiderítette, hogy Marishának agresszív bőrrákja van, és riasztó ütemben növekszik, ezért meg kell műteni. Az orvosok egy jókora részt távolítottak el az orrából, majd egy másik műtét során a homlokából és a fejbőréből vett bőrrel pótolták. Ezek után elkezdte a sugárterápiát, melyet nagyon nehezen viselt.

A kezelések 2015 augusztusában értek véget. Néhány hónappal később azonban az orvosok újabb tumorokat találtak a szeme alatt, valamint az orra és a felső ajka mellett, melyeket szintén el kellett távolítani. Megpróbáltatásai ezután is folytatódtak, ugyanis 2016 augusztusában kiderült, hogy a rák átterjedt a szájába. Egy újabb műtét következett, melynek során eltávolították a felső állkapcsát, a szájpadlását és a fogait. Ezek helyére speciális pótlást kapott, amivel újra meg kellett tanulnia beszélni.

Hároméves küzdelme során több mint 30 műtéten esett át, és teljesen megváltozott az arca. Igyekszik elfogadni az új külsejét.

Történetével azért állt a nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet a bőrrák megelőzésének fontosságára.

„Az emberek azt hiszik, hogy velük nem történhet meg, hogy rákosak lesznek vagy ha mégis, akkor nem fognak belehalni. A megelőzés fontos” – fogalmazott.

Today.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top