Egészség

Kómába esett egy rab a Gyorskocsi utcai börtönben

A fiatal rab csak 5 napja volt a cellájában, amikor összeesett. Az eszméletlen férfit mentő vitte kórházba.

Kómába esett egy fiatal rab a Gyorskocsi utcai börtönben 5 nappal azután, hogy bekerült – számolt be az RTL Klub Híradója. A fiatalt kisebb súlyú bűncselekmény miatt pénzbüntetésre ítélték, de ezt nem tudta vagy nem akarta kifizetni, ezért 330 nap elzárást kapott.

Augusztus 22-én került a Gyorskocsi utcai fogdára, többszemélyes zárkába a 4. emeleten, de alig 5 nap múlva hirtelen összeesett – ezt mondta az egyik elítélt a Híradónak, aki a szemben lévő cellában ült. Az akkori rabtárs azt állítja: hiába szóltak az őröknek, ők sokáig azt hitték, a rab csak alszik, mert begyógyszerezte magát. Mint mondja, körülbelül fél óra is eltelt, mire szóltak az őrök a börtönorvosnak. Ekkor hívtak csak a fiatalemberhez mentőt, akik kórházba vitték.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint a férfi tényleg rosszul lett a zárkában, de a felügyelők azonnal cselekedtek. Azt mondják, ők nem hibáztak, azonnal mentőt hívtak az eszméletlen férfihez, aki jelenleg is kórházban fekszik.

A rabtárs az RTL Híradónak arról is beszélt, hogy több sérülést is látott a férfin, amelyek korábban keletkezhettek.

Voltak a zárkában kisebb viták, és ennek következtében keletkeztek ezek a sérülések

– állítja.

A BV szerint azonban nem verés történt. Az intézet az eset körülményeinek kivizsgálására belső vizsgálatot indított, amely nem állapított meg sem idegenkezűséget, sem bántalmazást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top