Egészség

„Zavar, hogy a szeméremdombom nagyon nagy, segítsetek!”

Amikor eleged van a sok pozitívtestkép-hirdetőből meg a plus size modellekből, jusson eszedbe az a 18 éves lány, aki a szeméremdombjából akar fogyni.

Tudjátok, hogy az NLCafén sokszor mutatunk be olyanokat, akik példát mutatnak azoknak, akik nem szeretik a testüket, nevezhetjük őket a pozitív testkép harcosoknak is. Például a plus size modell, akik frappánsan vágott vissza az őt kigúnyoló férfinek. Többször írtunk Meganról, aki korábban anorexiás volt, és most az Instagramján rendhagyó előtte-utána képekkel inspirálja azokat, akik nem szeretik a testüket. Sokszor mutatunk olyan kismamákat, akik bátran megmutatják a szülés utáni hasukat.

Nekünk fontos, hogy bemutassuk ezeket az embereket, így reméljük, hogy mi is hozzáteszünk egy kicsit egy nagy globális pozitív testkép kampányhoz. Ha unod ezeket a történeteket a Facebook-faladon, ha úgy érzed, hogy sok lesz már belőlük, akkor olvasd el ezt a bejegyzést, amit egy 18 éves lány írt az NLCafé Válaszkereső oldalán. 

18 éves lány vagyok, és nagyon zavar, hogy a szeméremdombom nagyon nagy. Pedig átlagos a testalkatom, és azért is probléma, mert a hasam nincs vele egy vonalban, szóval ha szoknyát veszek fel, vagy szűkebb nadrágot,  akkor undorítóan néz ki, mert ott van egy pukli, aztán meg a hasam és nincsen szépen egy vonalban a kettő. Nagyon szeretnék fogyni belőle vagy egy vonalba hozni a hasammal. Eddig elég sok oldalon utána néztem, de sehol sem találtam választ rá. Kérlek segítsetek ha tudtok! Nagyon szépen köszönöm előre is!!

Tudom, hogy nem könnyű, sokszor nehéz szeretni a narancsbőrt a fenekünkön. Nem állítom, hogy nekem mindig megy. És tudom, pláne tinédzserkorban nagyon nehéz szeretni magunkat, a testünket. De ennek a 18 éves lánynak a segítségkérése nagyon elszomorított. Ti mit tanácsolnátok neki, hogyan fogadhatná el a testét úgy, ahogy van?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top