Egészség

Ápolónő lett a kórházban, ahol legyőzte a rákot

Kétszer is megküzdött a rákkal. Most visszatért, hogy a sorstársainak segítsen.

Montana Brown 2 éves volt, amikor rabdomioszarkómát, vagyis kötőszöveti rákot diagnosztizáltak nála. Egy éven keresztül kezelték az atlantai Aflac Rák- és Vérképzőszervi Központban, és a kemoterápia hatásosnak bizonyult, sikerült legyőznie a betegséget.

15 éves korában azonban a rák visszatért. A tinilány újra az Aflacba került, és ismét kemoterápiát kapott. Másodszor is sikeresen küzdött meg a rákkal.

Montana most 24 éves, és múlt héten kezdett dolgozni ápolónőként azon a gyermekonkológián, ahol annak idején őt is kezelték.

„Nagyszerűek voltak itt a nővérek amikor kétéves voltam, ahogy anyukám elmesélte. Rendkívül kedvesek, gondoskodók és együtt érzők. A szeretet, amit felém és a családom felé sugároztak a szükség idején, sokat segített nekem. Abban is, hogy én is olyan kedves, gondoskodó és együtt érző akarjak lenni, mint amilyenek ők voltak velem” – mondta a fiatal nő, akinek saját bevallása szerint a legmerészebb és legnagyobb álma vált valóra azzal, hogy ápolónő lehet gyógyulásának egykori helyszínén. 

ABC News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top