Egészség

„Senki sem akar olyasvalakivel randizni, aki lehet, hogy egy év múlva meghal”

Allison mindössze 29 éves volt, mikor kiderült, hogy a rák egy igen ritka fajtája támadta meg a szervezetét. Azt mondja, azóta nagy ívben elkerülik őt a férfiak.

„Hazudnék, ha azt mondanám, nem értem meg a reakciójukat” – kezdte a Daily Mailnek adott interjúját a most 34 éves Allison Daniels. A fiatal nő, aki jelenleg egy ötcsillagos hotel recepcióján dolgozik, azt mondja, betegsége előtt ő is kétszer meggondolta volna, hogy összeköti-e olyasvalakivel az életét, aki súlyos beteg.

Általában az interneten szoktam ismerkedni, és már az első randin elmondom azt is, hogy beteg vagyok. Hónapok óta tünetmentes vagyok, de mivel a rák egy agresszív formája támadta meg a testem, ezért azzal a tudattal élek, hogy a betegségem bármikor kiújulhat. És ezt őszintén meg is mondom minden, irántam érdeklődő férfinak.”

Allison azt mondja, a reakciók általában vegyesek erre a vallomásra, de a többség egyértelműen visszakozik, ahogy tudomást szerez a fiatal nő betegségéről. „A többiek szép lassan morzsolódnak le. Második randi csak nagyon ritkán van” – mondja, majd hozzáteszi, a diagnózisa óta eltelt évek alatt már megszokta, hogy a szerelmi élete gyakorlatilag nem létezik.

Allisont egyébként öt éve, 2012-ben diagnosztizálták azután, hogy észrevett egy csomót a nyelvében. „Először azt hittem, hogy gyulladás, de mivel a gyógyszerek hatására sem tűnt el, aggódni kezdtem. Miután kiderült, hogy rák, az orvosok először melanomára gyanakodtak, csak később derült ki, hogy ez egy sokkal ritkább és sokkal agresszívebb daganatfajta.

A fiatal nőt megműtötték; az orvosoknak sikerült teljes egészében kioperálniuk a daganatot, így kemo- és sugárterápiára sem volt szüksége. Allison azt hitte, meggyógyult, ám a daganat két évvel később visszatért: ezúttal a nyakában és a kulcscsontjában jelentkezett. „Most ismét tünetmentes vagyok, de az orvosok azt mondják, a betegség bármikor kiújulhat. Épp ezért nem is akarom titkolni a leendő párom elől a dolgot.

Olvass még többet a randizásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top