Egészség

Bátran mutatja meg ez a nő, milyen szülés utáni depresszióban szenvedni

Őszinte képet posztolt magáról a szülés utáni depresszióban szenvedő anya.

Első pillantásra nem mondanád meg Kathy DiVincenzóról, hogy szülési utáni depressziója van. Sok anya sajnos még ma is szégyelli ezt az állapotot, és nemcsak takargatja, hanem látványosan azt hirdeti, mennyire jól van, miközben nagyon nem.

Ez ellen ment most a kétgyerekes DiVincenzo, aki sokáig szintén nem merte megmutatni, hogy nincs jól. Két fotót osztott meg magáról a Facebookon: az egyiken egy tökéletes külsejű, vidám, könnyed nő tekint vissza ránk egy takaros kis szobából, két gyönyörű gyereke mellett ücsörögve, míg a másik fotón egy felöltözni is képtelen, fáradt, rosszkedvű anyát látunk.

Forrás: Danielle Fantis Photography

„Kétszer annyit dolgozom, hogy eltakarjam a bajomat előletek, mert félek, hogy kényelmetlen helyzetbe hozlak titeket. Félek, hogy gyengének, őrültnek és rossz anyának fogtok tartani” – vallott őszintén rossz érzéseiről a szorongásos és kényszerbetegséggel küszködő anyuka, aki úgy érezte, nem takargathatja tovább rosszullétét. 

„Ennél az állapotnál már csak egy fárasztóbb és rosszabb dolog van: amikor úgy kell tennem, mintha semmi bajom nem lenne. Le kell számolnunk azzal a látszattal, hogy szülés után minden csodálatos, mert körülbelül minden 7. anyának nem az. Őszintén kell kérdeznünk és válaszolnunk is egymásnak, mikor azt kérdezzük, hogy vagy!”

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top