Egészség

Kórházban felejtették a műtött férfit, 1 napot várt a betegszállítókra

Közel egy napot várt a betegszállítókra súlyos műtétje után egy idős férfi a debreceni kórházban, mert a cég munkatársai már nem tudták aznap hazaszállítani a rengeteg fuvar miatt.

Kénytelen volt még egy éjszakát a kórházban tölteni az az idős férfi, aki súlyos műtétje után egy hetet lábadozott a debreceni Kenézy Gyula kórházban. A megbeszélt időpontban viszont nem jelentek meg a betegszállítók, így a férfi maradni kényszerült. Családja nem szállíthatta haza, mert szállítani is csak fekve szabad.

„A Kenézy Kórház baleseti sebészetén rendkívül jó ellátást kapott. Kiváló orvosa volt, sikeresen megműtötte, majd a nagyon kedves nővéreknek köszönhetően lábadozott ott egy hétig” – mondta a Borsnak a férfi lánya. A betegszállítók a kedd reggeli időpontra nem értek oda a betegért, majd hiába vártak rájuk egész délután és este is, végül azt mondták a férfi lányának, hogy bent felejtették a beteget.

A férfi lánya szerint a cég azzal magyarázta a dolgot, hogy túl sok fuvart vállaltak, a legtöbb kolléga munkaideje lejárt.

A cég teljesen törvényesen jár el, ugyanis a kórházak betegszállításra szerződött partnereinek a törvény 24 órát ad a súlyos állapotú betegek elszállítására, amit végül a cég be is tartott, ugyanis szerdán reggel nyolc előtt hazaszállították az idős férfit.

A férfi lányától a betegszállító cég vezetője végül elnézést kért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top