Egészség

Majdnem meghalt a férj, mert a felesége nem hitt neki

Egy családi veszekedés után kezdett panaszkodni mellkasi fájdalmakra egy férfi, a felesége ugyan hívta a mentőket, de nem nagyon hitt férjének. Alig tudták megmenteni a férfit.

Bizonytalan hangú nő hívta fel az Országos Mentőszolgálatot és elmondta, hogy férjével veszekedett az imént, ám a férfinak mellkasi panaszai lettek, és bezárkózott a szobájába. Bár a mentésirányító próbált részleteket is megtudni a baj súlyosságáról, a nő nem állt szóba a férjével, így segíteni sem tudott.

A rutinos mentő végül elkérte a férfi mobilszámát, felhívta a férjet, akiről kiderült, hogy tényleg nagy bajban van. Így a megfelelő szintű mentőegységet irányította a helyszínre, akiket a feleség eléggé szkeptikusan engedett be, mondván: „Tuti nincs nagy baj, hisz azóta még le is lefeküdt aludni.

Az esetkocsi szinte utolsó pillanatban érkezett. A vizsgálatok valóban komoly keringési zavart mutattak ki az addigra igen rossz állapotba kerülő betegnél. A 39 éves férfit életmentő helyszíni ellátás után szállították intenzív osztályra, aggódva zokogó felesége társaságában.

Azt hittem, csak kamuzik! Soha hasonló panasza sem volt!” – ismételgette útközben a nő, aki később telefonon köszönte meg a mentésirányító emberséges hozzáállását. Megígérte, soha többé nem fognak veszekedni – olvasható az OMSZ Facebook-oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top