Egészség

Készítsd fel a hajad az őszi–téli időjárásra! (x)

Ahogyan a bőrünket is ápolni és táplálni kell, a hajkoronánknak is szüksége van gondoskodásra. A fejünkön átlagosan 100 000 szál haj van. Kevesen tudják, de a hajunk két részből áll. Maga a hajszál élettelen, így a hajunk gyökerét kell táplálni, ami viszont nagyon is élő, és apró kis hajszálerek szállítják el hozzá a tápanyagokat. A hajgyökereket rugalmas szövetek veszik körül (ún. kollagénburkok), és ezek a szövetek a felelősek azért, hogy a rajtuk keresztül haladó erek megfelelően el tudják látni táplálékkal a hajunk gyökerét.
Ha a hajhagymák nem jutnak megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyaghoz, megjelennek azok a hajproblémák, amelyek bármelyikünk életét megkeseríthetik.
Ilyenek a száraz, töredezett haj, a hajhullás, a zsíros haj, az elvékonyodott haj, a fakó, fénytelen haj vagy akár a lassú hajnövekedés vagy a szinte kezelhetetlen göndör haj. Sajnos, sokunk számára ismerősen hangzik legalább egy ezek a problémák közül.

Mindenki rémálma, a hajhullás
Az elöregedett hajszálaink kihullanak, és helyettük újak nőnek ki, ez így természetes, de hány hajszál elvesztése normális?
Úgy tartják, hogy egy egészséges hajból napi 50-80 szál hullik ki. Ha ez a szám tartósan 100 hajszál fölé emelkedik, akkor sajnos valóban túlzott hajhullásról beszélhetünk.
A legújabb kutatások szerint a hajhullás okai közül az egyik leggyakoribb a hajgyökeret körülvevő szövetek megkeményedése, ami így gátolja a vérkeringést, amitől a hajgyökér tápanyag-ellátottsága károsodik.


A másik, talán még gyakoribb oka pedig a tápanyaghiányra vezethető vissza.

A fogyókúra, az egyoldalú táplálkozás vagy nem megfelelő étrend nyomot hagy a hajon.
Természetesen hasznos a felmerülő problémákat kívülről kezelni, pakolással, hajvágással, jól megválasztott samponnal, a forró levegő mellőzésével, a megfelelő hajkefe kiválasztásával, de nem elég.
Az egészséges haj ugyanis belülről fakad. Mint már elmondtuk, a hajszál maga élettelen, így igazán jó eredményt belülről tudunk elérni, a haj gyökerén keresztül.

A hajnak vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége a növekedéshez, a fényességhez, az egészséges kinézethez!

Egészséges életmód, helyes táplálkozás, megfelelő mennyiségű folyadék bevitele és olyan étrend kiegészítő fogyasztása szükséges a csodás hajkoronához, amely megfelelő vitaminokat tartalmaz.
Az őszi szezonban fordítsunk időt arra, hogy feltöltsük a vitaminraktárainkat. Fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, amíg a szezon tart, és itt az ideje bevetni a HairClinic-termékeket.
Néha nem elég csak a jó táplálék, hanem kell egy étrend-kiegészítő kúra, amely segít abban, hogy olyan tápanyagok kerüljenek a szervezetünkbe, amelyek a haj számára különösen értékesek.

A HairClinic® Extra tabletta összetétele tökéletes segítség lehet az őszi „feltöltéshez”.
A biotin mellett, amely a hajnövekedési folyamat fő komponense, A-vitamint, cinket, rezet is tartalmaz, amelyek szintén fontos szerepet játszanak a haj állapotának fenntartásában és pigmentációjában.
Különleges összetevői között érdemes megemlíteni a kovaföldet. Kevesen tudják, hogy mennyire fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket hordoz magában. Elsősorban szilíciumot, amely olyan esszenciális nyomelem, amelyet a bőrünkben és a csontjainkban tárolunk. Gránátalma-kivonata pedig segít, hogy antioxidánsok, polifenol és flavonoidok is jussanak a hajszálaink mélyére.
Mivel a nők és férfiak szervezete különbözik, így a teremtés koronái számára a HairClinic Men lehet a hasznos étrend-kiegészítő. Számukra a biotin, réz és cink mellett pantoténsav segíti a hajképzést és a haj állapotának fenntartását.

Számukra külön összetevőként a szabalpálma a legfontosabb, hiszen támogatja a haj növekedését, ami a legtöbb férfi számára igazi „ajándék”. Hialuronsav, koffein és szelén is szerepel az összetevők listáján, amelyek a haj normál állapotának fenntartását segíthetik.
Érdemes tehát egy 3 hónapos kúrával felkészíteni a hajunkat az elkövetkezendő zordabb időjárásra, és meglátjuk, a belső folyamatok kívülről is látványossá válnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top