Egészség

Ezért fáj a fejed egyes parfümöktől

A megfelelő illat kiválasztása nem könnyű, és nagyon bosszantó, ha még utána azon bánkódunk, hogy megfájdul tőle a fejünk.

Sokszor hosszan és bizonytalanul téblábolunk a parfümériákban, egymás után szórva magunkra a különböző kölniket annak reményében, hogy megtaláljuk a tökéletesen hozzánk illőt. De ha ez meg is van, még mindig érhetnek váratlan kellemetlenségek, például a parfümtől jelentkező fejfájás. Miért van ez?

Érzékszervi túlterhelés

Ahogy a szemünk is elfárad egy idő után, ha sokat nézzük a tévét vagy a számítógép képernyőjét, ugyanúgy egy illat is lehet megterhelő, ha túl intenzív, vagy a kelleténél többet fújtunk magunkra belőle, és órákon át ott kering az erős párlat az orrunk körül. Ha tudod magadról, hogy érzékeny vagy az erős illatokra, vagy sokszor fáj a fejed, akkor érdemes több parfümöt is kipróbálni vásárlás előtt, és nemcsak a bőrödön, hanem egy papírteszteren, majd pár óra múltán eldönteni, melyik illat felel meg leginkább az elvárásaidnak. 

Forrás: POPSUGAR Photography / Mark Popovich

 

Az illatok kiválthatnak egy-egy rossz emléket

Ha például olyan parfümöt váltasz, amely teljesen eltér az eddig megszokottól, akár kellemetlen érzést is kelthet benned, amitől stresszes lehetsz, vagy fájni kezdhet a fejed. Ezt nyilván nem maga az illat, hanem az agyad okozza, ilyen esetben jobb visszatérni a megszokott parfümödhöz.

Tudd, mire vagy allergiás

Mielőtt parfümöt vásárolnál, mindig gondosan ellenőrizd az összetevőket. Viszont sokszor még a címkén sincs rajta minden, ezért ha több olyan dologra is érzékeny vagy, ami sokszor fordul elő kölnikben, kérd szakértő segítségét a vásárlásnál.

Az árnak ehhez semmi köze

Nem feltétlenül az olcsó parfüm okoz csak fejfájást, mivel mindegyiknek ugyanazoknak a szabályoknak kell megfelelnie. Az áruk csak a márkák miatt tér el, vagy azért, mert némelyik több anyagot tartalmaz.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top