Egészség

Ikertestvére mentette meg a baba életét

Ha nincs ikertestvére, a beteg kisbaba valószínűleg nem került volna idejében kórházba.

Az ausztrál Hannah Pearl tavaly októberben hozta világra ikreit, Madisont és Sophiát. Madisonnál szívzörejeket vettek észre az orvosok, de azt mondták a szülőknek, elég, ha két hét múlva visszamennek egy vizsgálatra. Így mindkét babát hazavihették a kórházból.

Három nappal később azonban az anya észrevette, hogy Madison sokkal lassabban eszik, mint Sophia. Bár nem tűnt betegnek, felkelt az etetésekre, a lassúság mégis aggasztotta az asszonyt, ezért bevitte kislányát a kórházba, hogy vizsgálják meg. Ekkor derült ki, hogy Madison nagyon rosszul van, súlyos szívbeteg.

A kisbabán nyitott szívműtétet végeztek, majd három napot töltött az intenzív osztályon. Decemberben azonban fertőzést kapott, és újra kórházba került. Csupán 7 hetes volt, amikor újabb nyitott szívműtéten esett át.

A műtét után a csöppség lélegeztetőgépen volt, a szülei így nem vehették a karjukba, ezért odafektették mellé az ikertestvérét.

A következő héten Madison tüdeje összeomlott, ezért újra megoperálták.

A pici baba keményen küzdött, és javulni kezdett az állapota. Bár kicsit gyengébb és vékonyabb, mint Sophia, de fejlődik. Mindig az ikertestvérét figyeli, és csak akkor alszik nyugodtan, ha ő is a közelében van. 

Hannah azt mondja, egész másképp alakult volna Maddie sorsa, ha nincs ikertestvére. Valószínűleg akkor nem vette volna észre, hogy sokkal lassabban táplálkozik a testvérénél, és nem vitte volna idejében kórházba. Talán a 10 napos kort sem élte volna meg. 

Az asszony minden anyát arra figyelmeztet, hogy nagyon alaposan figyeljen oda a babájára, és ha valami rendellenességet tapasztal, még ha az nem tűnik olyan nagy dolognak, akkor is mutassa meg szakembernek.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top