Egészség

Aki még nem volt bárányhimlős, oltassa be magát!

A védőoltást javasolja a bárányhimlő ellen a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Gyerekek és a betegségen még át nem esett felnőttek esetében érdemes oltani.

A bárányhimlő évente 35-40 ezer embert fertőz meg, akik közül 200-400-an szorulnak kórházi kezelésre, 100-150-en pedig akár maradandó egészségkárosodást is szenvednek – mondta el Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte, a megelőzés egyetlen lehetősége a két oltásból álló oltássorozat, amely – a betegségen történő áteséshez hasonlóan – életre szóló védettséget ad.

Póta György szerint az oltásokat 15 hónapos korban, a többi kötelező oltással egy időben célszerű beadni, de azt a betegséget eddig el nem kapott felnőtteknek is ajánlott kérni.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szólt továbbá arról is, hogy a közelmúltban nagyobb nyilvánosságot kapott száj-végtag vírus évek óta ismert, és nem indokol semmilyen megelőző intézkedést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top