Egészség

Kutya barátot kapott a fél lábát elvesztő kislány

A lány úgy érezte, senki nem érti meg a problémáját.

Lydia olyan lábrendellenességgel született, aminek következtében végül három éve amputálni kellett az egyik lábszárát. Mondani sem kell, ez hihetetlenül nehéz időszak volt a lány számára, mert úgy érezte, egyedül maradt az érzéseivel, senki nem érti meg őt. 

Forrás: Mary Petrucka

Édesanyja, Petrucka foyamatosan próbálta megtalálni a legjobb megoldást, hogy lánya magányát csökkentse, végül örökbefogadott egy kutyát. Az anya körbetelefonálta az összes Utahban lévő állatmenhelyet, mert kifejezetten olyan kutyát keresett, amelyiknek szintén hiányzott az egyik lába. 

Forrás: Mary Petrucka

Többhónapnyi keresgélés után az anya megtalálta a tökéletes ebet, Clovert, akinek egy autóbaleset következtében amputálták megsebesült és így használhatatlanná vált lábát. Lydia anyja úgy gondolta, a jószág tökéletes példa lesz lánya számára, hogy ilyen veszteséggel is lehet teljes életet élni. 

Forrás: Mary Petrucka

A kezdeti sokk után Lydia teljesen el volt ragadtatva, hogy Clover a család tagja lett. A lány azóta sokkal boldogabb és biztosabb magában. Lydiára is jó hatással van az, hogy Clover nem törődik lába hiányával, hiszen a kutyán is azt látja, hogy nincs semmi olyan, amit akadályként élne meg emiatt. 

Forrás: Mary Petrucka

Petrucka szerint Clover rengeteget segített, hogy Lydia jobban, kiegyensúlyozottabban legyen. Ha a lány mégis elszomorodik, vagy sírdogál, Clover csak mellé fekszik, és megnyugtatja. Mi is ilyen hű társat szeretnénk magunknak!

Forrás: Mary Petrucka

 

Forrás: Mary Petrucka

TheDodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top