Egészség

Mellkisebbítő műtétje volt egy 12 éves kisfiúnak

A kínai orvosok szerint, legyen bármilyen furcsa is, a jövőben egyre több ilyen műtétet végeznek majd.

A háromórás beavatkozást a kínai Ningbo városában található orvosi központban végezték egy 12 éves kisfiún. A gyerek vezetéknevét a szülők kérésére nem hozták nyilvánosságra, annyit azonban elárultak az orvosok, hogy a műtétre azért volt szükség, mert a kisfiú mellei az utóbbi években annyira megnőttek, hogy már B kosarasnak számítottak.

Az orvosok a helyi lapoknak beszéltek arról is, hogy a jövőben, legyen bármilyen furcsa is, egyre több ilyen műtétet kell majd elvégezniük. „Xiaoming átlagos fiúnak néz ki, a mellei mégis akkorák, mint egy 17-18 éves lánynak, amiért közvetlenül az egészségtelen táplálkozás a felelős.”

Xiaoming tüneteiért az úgynevezett ginekomasztia felel, ami csecsemőkorban, pubertáskorban és felnőtteknél egyaránt megjelenhet. „A jelenséget a szervezetben lévő tesztoszteron- és ösztrogénszint ingadozása okozza” – mondja Ji Xiachun, az orvosi központ fősebésze, aki hozzátette, a fiúnál három éve jelentkeztek az első tünetek, amelyek mostanra annyira elviselhetetlenné váltak, hogy a kezelőorvosok a műtét mellett döntöttek.

A fősebész egyébként meg van győződve róla, hogy a hormonok szintjének ingadozását a kamaszodás mellett a helytelen diéta is befolyásolja. „Xiaoming előtt egy 15 éves betegen kellett mellkisebbítő műtétet végeznünk, szintén ginekomasztia miatt. Mindkét fiú igencsak túlsúlyos volt, ami valószínűleg rontott a tüneteiken is” – mondja az orvos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top