Egészség

16 éve hiába küzd anorexiájával a fiatal nő

Stephanie pontosan tudja, hogy beteg. Kezelést is kap, ennek ellenére az állapota újra csak romlik. Mindez azért, mert kiskamaszként a súlya miatt cikizték az osztálytársai.

A 28 éves Stephanie Rodes fél életét az anorexia elleni küzdelemmel töltötte. Azt mondja, alig tízéves volt, mikor osztálytársai cikizni kezdték a súlya miatt. „Daginak meg húsgolyónak csúfoltak, és az ebédszünetben a maradék ételükkel dobáltak engem” – mondja a fiatal nő könnyek között, majd hozzáteszi, nagyjából ekkor kezdődött küzdelme az anorexiával.

anorexia, testképzavar

Kép forrása: CBS / The Doctors

Stephanie a Doctors című műsorban őszintén beszélt betegségéről, amely újra és újra átveszi az irányítást az élete felett, hiába kapott már többször is kezelést az evési rendellenesség miatt. „Mikor 24 kilós lettem, a családom könyörgött az orvosomnak, hogy juttasson be egy kifejezetten evési rendellenességekkel foglalkozó bentlakásos intézménybe.”

Stephanie azt mondja, a kezelések időről időre javítanak az állapotán, de az anorexia eddig mindig visszatért. Azt mondja, úgy érzi, most újra romlik az állapota, és egyszerűen képtelen megszabadulni attól a szégyentől és fájdalomtól, amit 16 éve érzett. A fiatal nő elárulta, a kezeléseket követően azért esik vissza, mert új technikákat tanul önmaga éheztetésére a hozzá hasonló betegektől.

Kép forrása: CBS / The Doctors

„Bármilyen döbbenetes, büszke voltam magamra, mikor csontsovány voltam, mert akkor hasonlítottam igazán arra, amilyen belül vagyok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top