Egészség

Mindenki példát vehetne erről a két budapesti rendőrről – fotók

Emberségből ötösre vizsgáztak a VII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei, akik egy ajándékkal lepték meg Károly bácsit, a Damjanich utcai hajléktalan férfit.

Szívmelengető történetet osztott meg a Facebookon a Zsaruhumor nevű oldal két budapesti rendőrjárőrről, akik valószínűleg közvetve megmentették egy hajléktalan férfi életét. Károly bácsi évek óta az utcán él, ma már csak kerekesszékkel tud közlekedni, sokan ismerik őt Budapest VII. kerületében.

„Sziasztok kedves Zsaruhumor! 

Egy nem humoros, de annál meghatóbb törtenettel állok elétek. 

A mai nap a VII. kerületi Damjanich utca 45-nél hajnali 1 óra körül arra lettem figyelmes, hogy 2 rendőr Károly bácsival, a környékbeli tolókocsis hajléktalannal intézkedik.

Megmondom őszintén, örültem neki, mert sajnálom szegényt. Örültem, hogy majd a rendőrök gondoskodnak mentőről, ha kell neki.

Csak messziről figyeltem az eseményeket. A rendőrök kedvesen elbeszélgettek vele, amikor az egyikük megkérdezte Károly bácsit, hogy nem fogad-e el tőle egy kabátot.

Kikerekedett a szemem! Nem is értettem, hogy mire gondol.

Károly bácsi mondta, hogy elfogadja, erre a rendőr elsétált a rendőrautóhoz, és úgy jött vissza, hogy a kezében volt egy zöldes színű, láthatóan meleg, szőrmés kapucnis kabát, amit azzal a lendülettel Károly bácsinak adott. Nem hittem el!!! Károly bácsival összeszorult a szívünk.

Hála istennek, Károly bácsival minden rendben volt, úgyhogy a rendőrök tovább is álltak.

A kabátot átadó rendőrrel beszéltem, aki azt mondta, hogy szolgálata előtt vette magához otthon az emlitett kabátot, ami a testvéréé, csak ő ki akarta dobni. Ezert a rendőr magához vette, és egész nap a kocsiban fuvarozta, hogy majd odaadhassa egy rászorulónak.

Számomra hihetetlen ez az egész!!! Fontosnak tartottam veletek megosztani, ha már olyan rossz híre van a rendőröknek.

A kabát átadását gyorsan le is fotóztam, hogy illusztráljam is a sztorit! 

Utólagosan egyeztettem az intézkedő rendőrökkel, és mondták, hogy mivel intézkedés közben közszereplőnek minősülnek, ők nem bánják, ha megosztom a képet másokkal.   

A kabátot átadó rendőr egyébként Molnár Dávid rendőr őrmester, a társa pedig Farkas Márk rendőr őrmester, akik a BRFK VII. kerületi rendőrkapitányságon dolgoznak.  

Köszönöm, ha megosztjátok!
Előre kékek!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top