Egészség

Túladagolták a fájdalomcsillapítót egy fővárosi kórházban, belehalt a beteg

Egy budapesti kórház orvosai és nővérei ellen emeltek vádat, több alkalmazott is érintett lehet egy 88 éves asszony halálával végződő esetben. Az idős beteg szervezetében túladagolták a fájdalomcsillapítót.

Az idős nő 2015. január 30-án került a kórházba szívpanaszokkal, másnap, február 1-jén hunyt el, halálát nagy mennyiségű fájdalomcsillapító beadása, úgynevezett tramadolmérgezés okozta. 

Az ügyészség először júniusban két orvossal és egy ápolóval szemben emelt vádat. A két orvos elsősorban adminisztrációs, illetve tájékoztatási jellegű kötelezettségeinek nem tett eleget, valamint egyikük a sértett személyes vizsgálatát is elmulasztotta. Az ügyeletes ápoló pedig az orvossal történő konzultáció nélkül adott be gyógyszert az idős hölgynek, majd az orvos által rendelt adag dupláját adta be neki.

Most a kórház főnővérét és egyik ápolóját vádolták meg hamis tanúzással, mert a rendőrség által bekért dokumentációt átírták, ezen már a gyógyszeres terápiát nem tüntették fel. Az ügy összes érintettje továbbra is a kórházban dolgozik – írja az atv.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top