Egészség

Így tartanak nyitva a patikák az ünnepek alatt

Ünnepi nyitvatartással készülnek a karácsonyra a gyógyszertárak, a legtöbb nem nyit ki az ünnepek alatt.

A gyógyszertárak is – a MÁV-hoz hasonlóan – ünnepi nyitvatartással készülnek a karácsonyra és az újévre. Érdemes megjegyezni, hogy december 24-én a vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos vasárnapi munkarendjük szerint, hanem általában 14 óráig tartanak nyitva. December 25-én, valamint 26-án kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Az év utolsó napján a szokásos vasárnapi nyitvatartási rend szerint várják a vásárlókat a patikák, viszont január elsején kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) javasolja, hogy a szülők készüljenek fel az ünnepekre úgy is, hogy frissítik a „házi patikát”. Gyermekek esetében mindenképpen tanácsos beszerezni láz- és fájdalomcsillapító szereket. Hasznos lehet ellenőrizni a torokfertőtlenítő-, orrcsepp-, köptetőkészleteket is. Az ünnepi lakomákat követően nagyobb szükség lehet a gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítményekre.

Idősebb és rendszeres gyógyszerszedőknek természetesen a szokásosnál fokozottabban kell ügyelniük a megfelelő mennyiségű gyógyszerek otthon tartására.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet pontos és hiteles információt kapni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top