Egészség

27 évig jó volt, most a kora miatt elküldik a kitüntetett csopaki háziorvost

Nem hosszabbít szerződést a csopaki önkormányzat a település orvosával, mondván: kiöregedett. Az orvos szerint személyes okok miatt kell mennie.

Huszonhét éve gyógyítja a csopakiakat Balogh Emil, a többszörösen kitüntetett háziorvost most mégis elküldi a Balaton-parti település önkormányzata – számol be a HírTV. Az orvos szerint az önkormányzat nem a jogszabályoknak megfelelően járt el, és azt kérte, függesszék fel a határozat végrehajtását.

Ambrus Tibor polgármester ugyanakkor arról beszélt, hogy nemcsak Csopakon, hanem a szomszédos Paloznakon is úgy döntöttek, új orvosra van szükség. „Azt hiszem, valószínűsíthető, és el is mondták Paloznakon, hogy ha már itt a lehetőség, akkor próbáljunk megint tíz-húsz-harminc évre gondolkodva idehozni egy fiatal háziorvos kollégát” – mondta a polgármester.

A HírTV emlékeztet, hogy Balogh Emil korábban polgármester is volt Csopakon, de összeférhetetlenség miatt nyolc és fél év után lemondott, azóta háziorvosként dolgozik. Szerinte egy korábbi nézeteltérés miatt akarják a helyéről eltávolítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top