Egészség

Minden, amit a testápolásról tudni érdemes (X)

Miért szükséges a testápolás?

A bőrápoló termékek hidratálják és értékes hatóanyagokkal töltik fel bőrét, miközben megelőzik annak kiszáradását. A hidratálás során bőrének nemcsak nedvességtartalma nő meg, hanem védő funkciója is javul, valamint a hidratálás a természetes hámlást is segíti. Azt a folyamatot, amikor az elhalt hámsejtek lekerülnek a bőr felületéről, és bőre sima, puha lesz.

Továbbá a bőrápolási termékek célzottan kezelhetnek egy-egy specifikus bőrproblémát is. Például bőrszárazság a bőr funkciójának sérülése miatt is kialakulhat. A megfelelő bőrápolási termékekkel azonban hatékonyan kezelheti ezt a problémát azáltal, hogy visszapótolja bőre hiányzó lipidjeit, így erősítve a bőr védekezőképességét.

Hogyan ápoljuk bőrünket?

Legjobb, ha a bőrápolási termékeket tisztálkodás után visszük fel bőrünkre, a tiszta bőr ugyanis gyorsabban szívja be az aktív hatóanyagokat. A fürdés, mosakodás utáni rendszeres hidratálás segíteni fog, hogy bőrét egészségesen tartsa.

Melyik bőrápolási termék megfelelő számomra?

Olyan testápolót válasszon, amely:

  • az Ön bőrtípusára lett kifejlesztve,
  • hatékony megoldást nyújt az esetleges bőrproblémára, mint például az atópiás dermatitisz,
  • bőrgyógyászatilag tesztelt, és ideális esetben érzékeny bőrre is használható.

Hidratálja bőrét minden tisztálkodás után, hogy az egészséges maradhasson!

Az Eucerin® testápolói között minden bőrtípusra találhat megfelelő terméket. Minden Eucerin® testápoló klinikailag tesztelt, és érzékeny bőrre is alkalmazható. Tudjon meg többet az Eucerin® UreaRepair testápolókról!

A különösen száraz bőrfelületeken használjon speciális, lipidekben gazdag ápolókrémet!

Bőrünk struktúrája némileg eltérő lehet attól függően, hogy a testünk mely területén található. Ezért a különböző testrészeket különbözőképpen kell ápolnunk, hiszen eltérő mértékben érik őket a külső környezeti hatások. Ennek következtében a testünk némely területeit, mint például a kezeink, lábfejünk, hónaljunk és fejbőrünk, az adott bőrterületre ajánlott termékkel érdemes ápolnunk. Tudjon meg többet arról, hogy milyen eltérések vannak a bőrben a test különböző részein.

A bőr napozás utáni ápolása is fontos. A napozás utáni testápolók hűsítik és regenerálják a napfény hatása miatt irritált bőrt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top