Egészség

30 évesen már túl voltam a menopauzán, 36 évesen rákos lettem

Sokszor az emberek reakciója a legmegalázóbb.

Nemrég írtunk egy ausztrál kislányról, aki öt évesen éli át a menopauzát egy ritka betegség miatt. Emily Dover kétéves volt, amikor nőni kezdtek a mellei,  és pattanásai is lettek. Négyévesen már menstruált, és szeméremszőrzete nőtt. A jelenleg ötéves, 44 kilós kislány agresszív kezeléseket kap betegségére, emiatt pedig épp a menopauzát éli át, annak minden kísérőtünetével. Ennyire fiatalon nagyon-nagyon ritka a változókor, viszont vannak olyan nők, akik az átlagosnál jóval korábban, az 50-es éveik helyett már 20-30 évesen átesnek a menopauza tünetein. A Whisperről gyűjtöttem össze ilyen nők vallomásait.

30 évesen éltem át a változókort. A legkeményebb része az volt, hogy az emberek úgy gondolták, hogy már nincs értelme az életemnek, mert nem lehet gyerekem.

Hirtelen elöntött a forróság, és nem menstruáltam többé. 19 éves koromban klimaxoltam, anélkül, hogy tudtam volna róla.

Utálom, amikor az idősebb kollégáim a menopauzáról beszélgetnek, majd rám néznek, hogy én ezt még nem érthetem, mert túl fiatal vagyok. 25 évesen élem át most az egészet, és olyankor próbálom nem elsírni magam.

30 évesen már túl voltam a menopauzán, 36 évesen rákos lettem. Nagyon zavar, amikor az emberek szerint a legrosszabb dolog, ami megtörténhet veled, hogy megcsalnak. Nőjetek fel!

35 éves vagyok, és ma reggel tudtam meg, hogy korai menopauzám van, és sose lehet gyerekem. Tudom, hogy az örökbefogadás is egy lehetőség, de most össze vagyok törve.

Szeretném megtapasztalni a terhesség örömét, de a korai menopauzám miatt sosem fogom. Csak 19 éves vagyok.

Minden tünetét mutatom a korai menopauzának, és gyűlölöm! Korábban kétszer szakadt meg a terhességem. Szeretnék gyereket, de a szervezetem úgy tűnik nem akarja. Most mihez kezdjek?

23 éves vagyok, és kiderült, hogy korai menopauzám van. Egyáltalán nem számítottam erre a hírre.

Még több vallomás a Whisperről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top