Egészség

Bizarr gyógymódot talált az ekcémájára a tanárnő

Két évtizeden át eredménytelenül küzdött az ekcémájával egy fiatal nő, aztán egy meglepő készítmény segített rajta.

Egy brit tanárnő, Megan Underwood 2 éves kora óta szenvedett extrém ekcémában. 2013-ban a betegsége annyira súlyossá vált, hogy 4 hétig kórházban kezelték. A fiatal nő két évtizeden át rengeteg kezelést kipróbált a legkülönfélébb kencéktől kezdve a fürdőkön át a speciális diétáig, ám semmi sem vált be az ekcémája ellen.

Az ekcéma olykor az egész testét elborította, ami az önértékelésére is rendkívül negatív hatással volt, hiszen megbámulták az utcán, olykor pedig megkérdezték tőle, hogy fertőző-e.

Megan aztán egy nap rábukkant a MooGoo nevű cég kenőcsére, melyet eredetileg tehenek tőgyének kenegetésére fejlesztettek ki, de ma már emberi bőrön is használják. Rendelt tőlük néhány krémet, és ezek végre hatásosnak bizonyultak. Nem csupán elmulasztották az ekcémáját, de a betegség nem is tért vissza a kúra után sem.

A nő rengeteg dologra allergiás, ezért alkalmanként kijönnek a bőrén száraz foltok, ám ezeket szteroidos krémmel kezeli. Míg azonban korábban naponta elhasznált egy tubussal, most fél évre is elegendő ez a mennyiség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top