Egészség

Kórházban kötött ki a tüsszentése miatt

Megpróbálta visszatartani a tüsszentését egy brit férfi, de nem tette jól, mert a kórházban kötött ki. Története tanulságos, sose fojtsd vissza a tüsszentést: aminek ki kell jönnie, az így is, úgy is ki fog jönni.

Komplikációkhoz vezethet, ha az erős tüsszentésed úgy próbálod meg visszatartani, hogy egyszerre fogod be az orrod és a szádat is. Egy brit férfival ugyanis az történt, hogy ettől a módszertől végül komolyan megsérült, a visszafogott prüszkölésnek kórház lett a vége. 

A brit Országos Egészségügyi Szolgálat jelentéséből kiderül, hogy egy 34 éves, egyébként teljesen egészséges férfit kellett egy hétig bent tartani a kórházban, miután a fent részletezett módon visszatartott tüsszentése a garat perforálódásához vezetett. A férfi a kórház elhagyáskor is alig tudott beszélni és nyelni. 

A garat túlerőltetés esetén valóban képes ily módon megsérülni, erős hányás, hányinger vagy elviselhetetlen, szűnni nem akaró köhögés esetén is akár, de a férfit kezelő orvosok olyat még nem láttak, hogy valakit a tüsszentés készített volna ki ennyire. Mikor megvizsgálták a nyelési panaszokkal és erős fájdalommal érkező pácienst, a férfi torkából és mellkasából érkező pattogó, recsegő hangokat hallottak. A bent tartott beteget végül csövön keresztül kellett etetni, és intravénásan adagolták neki az antibiotikumot. 

(via metro.co.uk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top